josefinetkmedieblogg -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Oppgaven vi fikk var å ta bildet med temaet "paraply", vi kunne fritt velge hvordan vi ville ta bildet og hva som skulle være meningen med det.


I bildet mitt ville jeg få frem ei jente i kjole, som er ute med en paraply. Jeg ville ha en grå kjole, for å ikke trekke all oppmerksomheten bort fra paraplyen. 

Det er enhet i bildet ved at naturen går gjennom hele fotografiet, og i den svarte stripen på kjolen som går igjne i de svarte støvlene. Det er kontrast mellom toppen av bildet, siden der ligger alt det lyse, og med den nederste delen av bildet hvor alt er en del mørkere. Det er en horisontal linje i bildet, og jenta i bildet bryer denne linjen ved at henne står vertikalt. Bildet er i det gyldnesnitt, og selv om det ikke er like mye vekt på begge sider av bildet, så blir det balansert ved at jenta står litt mer til den ene siden i stedet for at hun står midtstilt.  

Jeg ble fornøyd med bildet, og føler at det ble bra i forhold til oppgaven. Til neste gang kan jeg begynne og planlegge litt bedre, og litt tidligere enn det jeg gjorde denne gangen. 

 • 0

  Oppgaven vi fikk var: 

  a)     Foto

  Du skal ta tre fotografier, som man tydelig må ha en forkunnskap for å kunne forstå. Formatet er A4, enten stående eller liggende.

  Bildene skal settes inn i InDesign, med en passende forside


  b)    Videoproduksjon

  Du skal lage en historie som kan tolkes ulikt, avhengig av hvilke forkunnskaper du sitter inne med.

  Filmen eksporteres som QuickTime Movie (.mov) i HD-formatet 720p (1280 x 720 px),  Maks lengde: 5min. 

   

  Jeg valgte oppgave a, hvor vi skulle ta tre bilder. 


  Habitusen i dette bildet skal være Jack Skellington, fra filmen "A nightmare before christmas". Her har jeg valgt og dra inn kjennetegn som ansiktet til jack, en julenisse lue, snøfnugg, og denne gaven som han holder. Jeg prøvde å dra inn dette i en daglid situasjon, og plasserte karakteren i en burgerking uniform, og skrevet "gave burger" på julegaven, for og få fram at karakteren
  skal jobbe på burger king. Jeg har redigert bildet mørkere for og få fram enn mer dyster stemning, og prøvd og få frem litt kontraster mellom det hvite og det svarte. 

  Jeg syntes at jeg fikk frem de kontrastene jeg ville ha med, farge kontrasten mellom svart og hvit. Bildet ble balansert og er behagelig å se på, siden karakteren er midtstilt, og det da oppstår like mye luft på begge sider. Til slutt så ble jeg fornøyd med resultatet. 


   


   

 • 0

  Oppgaven:

  Vis til tre ulike måter å bruke effektene.

   De kan godt settes de sammen slik at de danner nye effekter og mønster.

   

  Du velger tre ulike medium f.eks DVD Cover, visittkort, reklameannonse, folder, etikett, magasinside, filmplakat (osv)som mønstrene / effektene skal bruker i.

  Definer målgruppen og tema eller forretningside.

  Det er bare tillat å bruke egenproduserte bilder, illustrasjoner og effekter i besvarelsen.

  Unntaket er  bare logoer som dere kan laste ned fra nette.

    

  Lever de tre mediene på it`s learning og en rapport.

  Sett inn bilder av det ferdige resultatet og forklar bruk av effektene og mønstrene i rapporten. Begrunn valg av tema og målgruppe.

  Forklar bruk av virkemidler i forhold til målgruppe og tema.

  Grei ut om bruk av komposisjonsprinsipper i besvarelsen.

  Valg av riktig programvare i forhold til valgte medium.

   

  Elevmedvirkning i denne oppgaven er valg av medium, tema og målgruppen.

   

  Jeg valgte og lage en banner, hvor jeg dro innn bobler. Boblene gjorde jeg om til ballonger, og formet dem om i forksjellige størrelser og former. 

  Jeeg valgte og lage et IDkort for en DJ. Her brukte jeg "twirl" effekten i bakgrunn. 


  Jeg valgte og lage en plakat for tyggis, hvor jeg brukte bobble effekten igjen, som skal illustrere tyggegummi bobbler. 

   

   

 • 0

  Oppgaven:

  Som Fotograf skal du arrangere en utstilling med egne fotos. Du skal selv lage plakaten for utstillingen. Plakatens størrelse: A3. Valgfritt om du vil lage i farger eller sort hvitt. Plakaten skal inneholde: Navn på utstillingen, fotografens navn (altså ditt navn), sted hvor utstillingen skal holdes, periode utstillingen varer.  

  Jeg valgte og lage bildet mitt i svart hvitt, for da fikk jeg frem en mere skremmende følelse. Personen i bildet er midt stilt, med hår forran halve ansiktet, men det blir fortsatt balanser på grunn av at det er i sort hvitt. Teksten glir inn med bakgrunnen som skaper en helhet. 

  Jeg ble fornøyd med resultatet. 

   

   

   

   

   

   

 • JosefineTK

  Jeg er en jente fra Hønefoss. Jeg er 17 år gammel og går andre året på Medie&kommunikasjon HønefossVGS

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde